Καθρέφτες και άλλα

 

Όταν πρόκειται για το θέμα "καθρέφτες", η Doris Gassmann ενδιαφέρεται κυρίως για το σχεδιασμό αντικειμένων τοίχου που μπορούν να είναι αφενός διακοσμητικά και αφετέρου να αλλάζουν κάτι στο δωμάτιο. Το βάθος δημιουργείται από τις επιφάνειες των καθρεφτών και την κίνηση και πάντα διαφορετικές εικόνες όταν περπατάτε μέσα στο δωμάτιο.

 

Κυρίως δημιουργεί φαρδιά πλαίσια, τα οποία στη συνέχεια σχεδιάζει με τα αφηρημένα μοτίβα της. Κάποια ζωγραφίζονται εκ των προτέρων, κάποια καλύπτονται με φύλλα χρυσού ή ασημιού.
Έτσι, μικρά κοπάδια χρυσών ψαριών κινούνται στην επιφάνεια ή κάκτοι πολλαπλασιάζονται ανάγλυφα πάνω από αυτήν. Υπάρχουν επίσης φύλλα συκιάς που πετούν γύρω, ένα μοτίβο που χρησιμοποιείται και στα μαξιλάρια. Της αρέσει επίσης να εφαρμόζει τα ξηρά ανθισμένα κλαδιά των αγαύων, τις άκρες των οποίων στη συνέχεια χρυσοκοπεί.
"Βασικά, τα αντικείμενα είναι κοσμήματα για τον τοίχο, ενώ ο ίδιος ο καθρέφτης είναι ο πολύτιμος λίθος που έβαλα", λέει ο σχεδιαστής.
Μερικές φορές ζωγραφίζει επίσης τις επιφάνειες, με θέμα τους υποβρύχιους κόσμους.

Εκτός από τους μοναδικούς καθρέφτες από το δικό της χέρι, εκτίθενται επίσης κεραμικά και πίνακες ζωγραφικής φίλων καλλιτεχνών.


Μερικά παραδείγματα (Μέγεθος: 80 x 80cm):

Φωτογραφίες:
D.Gassmann / all rights reserved