Κοσμήματα
από το χέρι ενός καλλιτέχνη

Ιδιαίτερη επιδεξιότητα, ανεξάντλητες ιδέες και εμπειρία δεκαετιών συναντώνται όταν η Doris Gassmann κάθεται στο τραπέζι εργασίας της για να συναρμολογήσει τα παιχνιδιάρικα και ζωηρά κοσμήματά της.

Της αρέσει να αφήνει τα κομμάτια της να αφηγούνται αρχαίους μύθους και περασμένη μεγαλοπρέπεια, που πιστεύει ότι είναι ακόμα αγκυροβολημένα κάπου μέσα μας και μπορούν να γεμίσουν τους χρήστες τους με υπερηφάνεια και ένα αίσθημα αποπλάνησης.

Στο επίκεντρο βρίσκονται πάντα οι πολύτιμοι λίθοι, τους οποίους αναδεικνύει με τη μεγαλύτερη δυνατή προβολή. Οι επιφάνειές της είναι συχνά διακοσμημένες με εκλεκτά στολίδια αραβικών, ινδικών και ιαπωνικών μοτίβων, αλλά κατά προτίμηση από την αρχαία Ελλάδα και την Πομπηία. Εδώ βλέπει τις ευρωπαϊκές ρίζες σε αυτή την κουλτούρα, της οποίας η διαχρονική αισθητική ισχύει μέχρι σήμερα. Μια συλλογή είναι επίσης αφιερωμένη στους Κέλτες των πρώτων χρόνων, οι οποίοι ήταν αυτόχθονες στην περιοχή όπου ζει στη Γερμανία.


Εργασία και έκθεση στη Chalki´s Galleraki

Τα κοσμήματα


Ατομικά και μοναδικά είναι όλα τα χειροποίητα κομμάτια από χρυσό υψηλής καρατίνας, ασήμι με πολύτιμους λίθους και μαργαριτάρια. Με την τεχνική της, που έχει αναπτυχθεί με πολυετή εμπειρία, η χρυσοχόος μεταφέρει στο μέταλλο στολίδια και μοτίβα και δημιουργεί τα παιχνιδιάρικα κοσμήματά της, τα οποία φαίνεται να έχουν πάντα κάτι να πουν.
Τα δαχτυλίδια, τα σκουλαρίκια και τα κολιέ έχουν σκοπό να εκφράσουν τη θηλυκότητα, σε συνδυασμό με τη σύγχρονη αυτοπεποίθηση των γυναικών σήμερα.

Ασημένια κοσμήματα με ακουαμαρίνιο, τουρμαλίνη, λαριμάρ, ροζ χαλαζία, αμέθυστο, μαργαριτάρια γλυκού νερού, κιτρίνη, μπλε αχάτη, όνυχα και πολλά άλλα.

Φωτογραφίες:
D.Gassmann / all rights reserved